top of page

Materialer

VIRGIN KARTONG

Virgin kartong er kartong produsert av nye fibre, og sikrer derfor et helt rent produkt fritt for eventuelle giftstoffer fra resirkulert kartong. Resirkulerte fibre er typisk gjenvunnet fra ulike typer kartong der det kan ha vært brukt kjemikalier som ikke er ment for direkte kontakt med mat. Det er derfor vanskeligere å vite sikkert hvilke substanser som finnes i de resirkulerte fibrene, og i hvilken grad disse kan migrere fra emballasjen og over i mat.

MINIFLUTE/MICROFLUTE

Mini- / microflute er tynn bølgepapp, og har enkelt store fordeler utover vanlig kartong. Det er mulig å oppnå svært rigid emballasje selv med lite materiale. Bølgepapp er også et av de få miljøvennlige alternativer som gjennom sin struktur har varme-/kulde bevarende egenskaper. Mini- / microflute kommer i E-flute: 1,5mm / F-flute: 1mm / N-flute: under 1mm. Vi tilbyr microflute der hvert enkelt lag i bølgepappen er nøye utvalgt for optimal balanse mellom funksjon og pris. Vi kan levere microflute med tre lag virgin papir og low-migration trykk.

BAGASSE

Bagasse er et bi-produkt fra produksjon av sukker. Det er en 100% naturlig masse som kan formes til ulike typer emballasje. Bagasse-emballasje er naturlig væske- og fettresistent og fungerer derfor utmerket som matemballasje uten behov for coating eller laminering med plastfilm. Bagasse tåler både høy varme og kulde. Bagasse-emballasje har en helt glatt, kompakt side og en side med svært finmasket struktur. Vi kan leverer bagasse-emballasje med trykk. Bagasse komposterer fullstendig dersom det havner i naturen.

MILJØVENNLIG PLAST

PHA, PLA, Cellulose Diacetate, Plastipa, bio-nedbrytbar PET. Plast som brytes ned i naturen, plast som oppløses / brytes ned i havet uten mikroplast, komposterbar plast som brytes ned i hjemmekompost og plast som brytes ned på søppelfyllingen. Forskjellige alternativer har ulike fordeler og ulemper. Dette er noen av de mer spennende miljøvennlige plastalternativene vi kjenner til.

BAGASSEPAPIR

Bagassepapir er laget av bagasse. Det både ser ut og føles helt som papir, og muliggjør profiltrykk i den samme trykk-kvalitet som ved vanlig papir. Bagassepapir-produkter vi tilbyr består av ca. 75% bagasse og 25% trefiber. Emballasje laget av bagassepapir bidrar således til besparelse av saktere voksende skog og nytter heller et bi-produkt fra hurtig voksende sukkerroer. Bagassepapir som rent materiale er komposterbart i hjemmekompost, og komposterer fullstendig dersom det havner i naturen.

bottom of page